De nieuwe CCILB-tandem ingewijd in het LEC

Jul 18, 2022

Het was een belangrijk moment op 21 juni voor de CCILB (Kamer van Koophandel en Industrie van Belgisch Luxemburg) op het Libramont Exhibition & Congress. De CCILB heeft nu een nieuwe voorzitter en directeur, een duo dat het werk wil voortzetten en zeer aanwezig wil blijven in het sociaal-economische leven.

Tijdens de jaarlijkse bedrijvenavond, waarop meer dan 500 deelnemers van het LEC aanwezig waren, hebben waarnemend voorzitter Michel Bouttier en directeur-generaal Bernadette Thény de fakkel doorgegeven. Michel Bouttier, die de functie ad interim had aanvaard na het onverwachte overlijden van zijn voorganger André Roiseux, wilde zich opnieuw concentreren op zijn bedrijf, zoals al lange tijd gepland was. Wat Bernadette Thény betreft, zij gaat na een lange professionele carrière, waarvan veertien jaar aan het hoofd van de CCILB met welverdiend pensioen.

Vijfhonderd bedrijfsleiders verzameld bij het LEC voor de CCILB.

De nieuwe voorzitter is Etienne Genin, hij is CEO van Saupont in Bertrix en voormalig bestuurder van L’Oréal-Libramont. De algemene directie werd toevertrouwd aan Christophe Hay, tot nu toe hoofdredacteur van het tijdschrift “Entreprendre aujourd’hui” en reeds lid van het directiecomité.

Er breekt dan ook een nieuw tijdperk aan bij de Kamer van Koophandel… ook al zijn de nieuwe voorzitter en de nieuwe algemeen directeur geen onbekenden en werken zij sinds lang samen met ondernemers, zelfstandigen, bestuurders en bedrijfsleiders uit de hele provincie.

Christophe Hay volgt Bernadette Thény op. Hij is de nieuwe directeur-generaal van de CCILB.

Etienne Genin is vanaf nu president van la Chambre de Commerce et d’Industrie du Luxembourg belge.

Christophe Hay volgt Bernadette Thény op. Hij is de nieuwe directeur-generaal van de CCILB.

Etienne Genin is vanaf nu president van la Chambre de Commerce et d’Industrie du Luxembourg belge.